Nyt sormet hiivataikinaan ja leipää leipomaan. Taikina kohoaa ja kohta tuoksutellaan tuoreen leivän tuoksua. Kuvaa siis möyhemmin. Ohje jo tässä.

VAALEA VUOKALEIPÄ (ohje suoraantäältä )

2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g voita
5-7 dl vehnäjauhoja (mulla meni n. 6)

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola, sokeri sekä hiiva ja osa jauhoista. Sekoita hyvin ja alusta joukkoon loput jauhot sekä sulatettu voi. Anna kohota leivinliinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja tee siitä pitkulainen leipä. Asettele taikina voideltuun leipävuokaan ja anna kohota toisen kerran.
Paista kohonnut leipä 175 asteessa reilut 30 minuuttia, eli kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se vadille. Leikkaa vasta hieman jäähtyneenä repeilyn estämiseksi.