Meillä laitettiin simat tulemaan muutama päivä sitten. Ensimmäinen kerta kun minä sellasta alan vääntämään, mutta ei viimeinen :)

Pieni apulaiseni oli toki myös mukana (ja isompikin).

1240562696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja tämmöstä siitä tuli:

1240562813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sima

4 l vettä

3 dl sokeria

3 dl fariinisokeria

½dl siirappia

2 sitruunaa tai 4 appelsiinia

1/8 tl hiivaa

  1. Kiehauta puolet vedestä.
  2. Pese sitruunat/appelsiinit kuumalla vedellä ja harjaten. Kuori perunankuorimaveitsellä keltainen osa. Poista pinnalta valkoinen osa ja leikkaa sitruunan/appelsiinin liha viipaleiksi.
  3. Laita sitruunat ja sokerit sekä siirappi kuumaan veteen. Sekoita kunnes sokeri liukenee.
  4. Lisää loput 2 litraa kylmää vettä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi, ellei se jo ole.
  5. Sekoita hiivan muru kädenlämpöiseen vesitilkkaan ja lisää se juomaan. Peitä astia kannella tai kelmulla. Jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön käymään.
  6. Siivilöi ja pullota sima. Tipauta jokaiseen simapulloon muutama rusina ja 1tl sokeria. Sulje pullot. Jos käytät kierrekorkkia, sulje löysästi. Jos laitat kumikorkin, laita pullon suun ja korkin väliin hammastikku (rikkiosa alapäin).
  7. Säilytä viileässä paikassa. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua.