Tänään meillä vietettiin mieheni ja hänen veljensä synttäripäiviä, ovat molemmat tupsahtaneet samana päivänä maailmaan, viisastelijoille: tietenkin eri vuonna :)

Tarjosin syntkäripöydässä kanasalaattia, kinkkupiirasta ja raikasta sitruuna-juustokakkua. Lisänä oli pientä purtavaa keksien ja namiskuukkelien muodossa.

Kakusta näppäsin kuvan juuri ennen vieraiden saapumista. Eli tässä koko komeus:

Kannattaa kokeilla!!! On meinaan todella raikasta ja kivaa vaihtelua noihin kermavaahto/marsipaani hörselöksetyksiin :) Ja tosi nopea tehdä. Ohjetta tuleepi tässä:

SITRUUNA-JUUSTOKAKKU

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (vähärasvaisempi versio)
1 prk Nestlé Bona -sosetta (maku: omena-banaani-appelsiini) TAI 75g voita/marg.

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu (n. 1 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta/sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua

Koristeet:
- suklaapursotukset
- ananaskirsikat

Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska soseen kanssa. TAI yhdistä sulatettuun rasvaan. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jos mehun pintaan meinaa muodostua sakkaa, poista se lusikalla. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.

Ohje on melkein kokonaan kopioitu Kinuskikissalta, lisäsin väliin tuon tavan, jolla itse tein eli pohja keksimuruista ja voista.  Mutta oli hyvää, vaikka olikin voita :D