Näin siinä sitten kävi, pelko toteutui ja menetin rakkaan iskäni ihan liian nuorena :´( Eniten olisin toivonut lapsieni näkevän pappansa vielä pitkän aikaa. Niitä elämänohjeita ja oppeja, sanontoja ja muita ihania pieniä juttuja, niitä kaipaan niin kovasti. Ei voi soittaa enää ja kertoa mitä pojat ovat uutta oppineet, enkä minä voi kertoa mitä meille kuuluu. En leikkaa enää hänen hiuksiaan, enkä vie sitä maailman parasta leipää, saaristolaislimppua, josta iskä oli aina yhtä yllättynyt ja niin nautiskeleva. Elämä osaa olla välillä niin ihmeellisen epäreilu! Kun on melkein koko elämänsä saanut sietää kaikkea inhottavaa, niin joko nyt olisi meidän vuoro saada nauttia tästä elämästä?

Nautitaan nyt kuitenkin alkavan syksyn kunniaksi Amerikkalaista omenapiirakkaa. Iskän kunniaksi. <3

Apple pie - amerikkalainen omenapiiras

TAIKINA:

4 dl vehnäjauhoja

3rkl sokeria

150g margariinia

½dl kylmää vettä

TÄYTE:

1kg Jona Gold- omenoita tai kotimaisia hapahkoja

½dl sitruunamehua

1½dl sokeria

1½rkl vehnäjauhoja

1½tlk kanelia

1tl vaniljasokeria

25g voita tai margariinia

LISÄKSI:

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

  • Sekoita jauhot, sokeri, ja kylmä rasva nopeasti monitoimikoneessa ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita kelmuun ja jääkaappiin lepäämään, ainakin täytteen teon ajaksi.
  • Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ja mausta sitruunamehulla. Lisää joukkoon sokeri, jauhot, kaneli ja vaniljasokeri. Sekoita kunnolla omenoiden joukkoon.
  • Kauli taikinasta kaksi pyöreää, halkaisijaltaan noin 33cm levyä. Nosta toinen levy piirakkavuoan pohjalle, kaada täyte päälle sekä voinokareet ja toinen taikinalevy päälle. Nipistä reunat kiinni. Pistele haarukalla kanteen reikiä.
  • Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 35min.
  • Tarjoa hetken jäähtyneenä paksun vaniljakastikkeen kanssa tai vaniljajäätelön.