Hyvää kesäruokaa, ja kevyttä kanatäytteellä ja salaatilla. Väliinhän voi laittaa oikeastaan mitä tahansa, mitä keksii. Näissä on maustettuja broilerinfileitä, jäävuorisalaattia, tomaattia, paprikaa ja niiiiin hyvää Heinzin valkosipulikastiketta.

1246472198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä vielä ohje leipäsiin:

5 dl viettä

10 dl hiivaleipäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

3 tl suolaa

1 dl öljyä

  • Kuumenna vesi noin 40 asteiseksi. Sekoita kulhossa jauhot, kuivahiiva ja suola.
  • Kaada joukkoon vesi ja öljy ja alusta taikina napakaksi.
  • Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Vaivaa taikinaa voimakkaasti pöydällä 10 minuuttia.
  • Leivo hetken levähtäneestä taikinasta pötkö ja jaa 15-20 palaksi.
  • Leivo palat palloiksi voimakkaasti pyörittäen sämpylöiksi pellille leivinpaperin päälle.
  • Anna kohota 15 minuuttia.
  • Litistä leivät littanoiksi kevyesti painaen ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.