Hyvää kesäruokaa, ja kevyttä kanatäytteellä ja salaatilla. Väliinhän voi laittaa oikeastaan mitä tahansa, mitä keksii. Näissä on maustettuja broilerinfileitä, jäävuorisalaattia, tomaattia, paprikaa ja niiiiin hyvää Heinzin valkosipulikastiketta.
Tässäpä vielä ohje leipäsiin:
5 dl viettä
10 dl hiivaleipäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
1 dl öljyä
-
Kuumenna vesi noin 40 asteiseksi. Sekoita kulhossa jauhot, kuivahiiva ja suola.
-
Kaada joukkoon vesi ja öljy ja alusta taikina napakaksi.
-
Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
-
Vaivaa taikinaa voimakkaasti pöydällä 10 minuuttia.
-
Leivo hetken levähtäneestä taikinasta pötkö ja jaa 15-20 palaksi.
-
Leivo palat palloiksi voimakkaasti pyörittäen sämpylöiksi pellille leivinpaperin päälle.
-
Anna kohota 15 minuuttia.
- Litistä leivät littanoiksi kevyesti painaen ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Kommentit