Ja nyt esiin pipari-resepti! Ainakin itselleni tänne muistiin, kun paperiversio on jonnekin taas mennyt piiloon. Meillä näitä tosin kutsuttiin Piparaisten pipareiksi.

Ja perinteisesti meillä niitä on aina leivottu Itsenäisyyspäivänä eli siis huomenna. Ja tätä perinnettä yritän itsekin toteuttaa oman perheen parissa. Huomenna meidän keittiössä ihmetellään taikinaa ja pyöritellään piparimuotteja. Maistellaan taikinaa. Pöllytellään jauhoja. Paistellaan jouluisia pipareita. Ja saadaan joulun tuoksua kotiin ja pipruja jokaiselle päivälle.

Tässä tulee reseptiä.

  • 1,5 siirappia
  • 2dl sokeria
  • 250g voita
  • 2tl kanelia
  • 2tl inkivääriä
  • 2tl neilikkaa
  • 1rkl pomeranssinkuorta
  • 1tl suolaa
  • 2kananmunaa
  • 2tl soodaa
  • 500g vehnäjauhoja
  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet.
  2. Jäähdytä. Lisää munat ja jauhot.
  3. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään.
  4. Aloita kaulinta urakka.
  5. Paista 200´ noin 10min.