Tällaisen juustokakun tekasin pääsiäiseksi, tuliaisena kummitädilleni joka laittoi maukkaan pääsiäisaterian ja tarjosi vielä saunankin päälle, ah. Kakun ohje on poimittu jälleen Kinuskikissalta, kiitos ja kumarrus. Ja suosittelen kokeilemaan, jos tykkää juustokakuista. Tätä tilattiin toinen samanlainen eli oli hyvää :)

Kuvat ovat taas luokkaa "hitsi unohdin ottaa kotona kunnon kuvan".

Tässä matkataan jo autossa:1240563089_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja tässä suttuinen kuva kahvipöydässä:

1240563102_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje tämänlainen:

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja keksimuruseos, johon olet laittanut sulan voin.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.