Pellillinen mustikkapiirakkaa niin kuin lapsena saatiin, nam!

1243099468_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3dl maitoa

25g hiivaa

1 dl sokeria

½ tl suolaa

1 tl kardemummaa

n.8 dl vehnäjauhoja

100g sulatettua voita

täytteeseen reilu litra mustikoita, voiteluun muna ja pinnalle ½ dl sokeria

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.
  2. Alusta loput jauhoista käsin ja lisää sulatettu voi.
  3. Kohota taikina.
  4. Ota kohonneesta taikinasta 3/4 osaa ja kauli se pellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille. Peitä liinalla ja kohota hyvin.
  5. Lisää kohonneelle pohjalle mustikat (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 1dl perunajauhoja)
  6. Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja voitele munalla. Leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi ja laita ristikoksi piirakan päälle.
  7. Paista 200 asteessa noin 20 min.
  8. Ripottele sokeri kypsän mustikkapiirakan päälle.

Nautitaan kylmän maidon kanssa