Pellillinen mustikkapiirakkaa niin kuin lapsena saatiin, nam!
3dl maitoa
25g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n.8 dl vehnäjauhoja
100g sulatettua voita
täytteeseen reilu litra mustikoita, voiteluun muna ja pinnalle ½ dl sokeria
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.
- Alusta loput jauhoista käsin ja lisää sulatettu voi.
- Kohota taikina.
- Ota kohonneesta taikinasta 3/4 osaa ja kauli se pellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille. Peitä liinalla ja kohota hyvin.
- Lisää kohonneelle pohjalle mustikat (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 1dl perunajauhoja)
- Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja voitele munalla. Leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi ja laita ristikoksi piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 20 min.
- Ripottele sokeri kypsän mustikkapiirakan päälle.
Nautitaan kylmän maidon kanssa
Kommentit