Tein kauralastuja, kun rupes niin tekemään jotain hjyvaa mieli:) Pienenä kotona äiti teki aina näitä kauralastuja, ja olen ohjeenkin saanut joskus, mutta olen sen hukannut. Löysin yhdestä keittokirjasta ohjeen, ja näistä tuli justiinsa samanmakuisia kuin silloin pienenä.
KAURALASTUT 25kpl ( ohje suoraan kirjasta Parasta Kotiruokaa)
50g margariinia
1dl sokeria
2dl kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Sulata rasva kattilassa. Lisää samaan astiaan muut aineet puuhaarukalla sekoittaen.
-
Nosta taikinasta pellille leivinpaperille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä väliä 8-9cm.
-
Paista kauralastuja uunin ylätasossa 5-6min. Irrota ne paistinlastalla leivinpaperista vähän jäähtyneenä. (Kaulimen tai pullon päälle laitettuna saa kivoja kaarevia "koristeita" vaikka jäätelöannokseen.)
Kommentit