Tein kauralastuja, kun rupes niin tekemään jotain hjyvaa mieli:) Pienenä kotona äiti teki aina näitä kauralastuja, ja olen ohjeenkin saanut joskus, mutta olen sen hukannut. Löysin yhdestä keittokirjasta ohjeen, ja näistä tuli justiinsa samanmakuisia kuin silloin pienenä.

KAURALASTUT 25kpl ( ohje suoraan kirjasta Parasta Kotiruokaa)

50g margariinia

1dl sokeria

2dl kaurahiutaleita

1rkl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 kananmuna

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata rasva kattilassa. Lisää samaan astiaan muut aineet puuhaarukalla sekoittaen.
  3. Nosta taikinasta pellille leivinpaperille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä väliä 8-9cm.
  4. Paista kauralastuja uunin ylätasossa 5-6min. Irrota ne paistinlastalla leivinpaperista vähän jäähtyneenä. (Kaulimen tai pullon päälle laitettuna saa kivoja kaarevia "koristeita" vaikka jäätelöannokseen.)