1244106929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TODELLA hyvää, makeaa Nauvon limppua!!!

1l piimää

75g hiivaa

3dl siirappia

3dl kaljamaltaita

3dl vehnäleseitä

3dl ruisjauhoja

1rkl suolaa

10dl vehnäjauhoja

Voiteluun siirappivettä 1/3

  • Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot.
  • Anna taikinan nousta 1½ tuntia.
  • Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
  • Paista leipiä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 2 tuntia.
  • Kun leivät ovat kypsyneet 1½ tuntia, valele pinta siirappivedellä.
  • Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
  • Anna leipien tekeytyä viileässä pari-kolme päivää niin leivät ovat parhaimmillaan.

Näihin leipiin käytin Vääksyn Myllyn vastajauhettuja jauhoja ja leseitä, oli taatusti tuoretta! Pidempi leipä lähti tupaantuliaislahjaksi Vääksyyn.