TODELLA hyvää, makeaa Nauvon limppua!!!
1l piimää
75g hiivaa
3dl siirappia
3dl kaljamaltaita
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappivettä 1/3
- Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot.
- Anna taikinan nousta 1½ tuntia.
- Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
- Paista leipiä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 2 tuntia.
- Kun leivät ovat kypsyneet 1½ tuntia, valele pinta siirappivedellä.
- Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
- Anna leipien tekeytyä viileässä pari-kolme päivää niin leivät ovat parhaimmillaan.
Näihin leipiin käytin Vääksyn Myllyn vastajauhettuja jauhoja ja leseitä, oli taatusti tuoretta! Pidempi leipä lähti tupaantuliaislahjaksi Vääksyyn.
Kommentit